GENÇ RESSAMLARIMIZA SAYGIYLA DUYURURUZ

AKSAN Projelerinden olan; “1. Dünya Savaşında Antalya’da Kazanılan Büyük Zaferlerin Kahramanı Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul (AKER) ve silah arkadaşları Burdurlu Halil İbrahim Çavuş (GÜNAYDIN), Ankara Nallıhanlı Durmuş Çavuş (SAVAŞÇI)”nın hayatı ve başarılarıyla ilgili yaptığımız çalışmalar ve yürüttüğümüz faaliyetler malumunuzdur.

Bu kapsamda kamuoyu ve bilim dünyası tarafından yeterince tanınmayan ve bilinmeyen bir büyük kahramanlık olayını geniş kitlelere duyurmak maksadıyla 14.12.2017 tarihinde “Paris II Savaş Gemisi’nin Topçu Üsteğmen Mustafa Ertuğrul Tarafından Antalya/Kemer’de Batırılışının 100. Yılı Münasebetiyle Doğu Akdeniz’de Güç Mücadelesi ve Savaş” Uluslararası Sempozyumu” düzenlenmiş ve bu etkinlik içinde “1.Dünya Savaşında Antalya Sahillerinde Kazanılan Zaferler ve Antalyalı Kahramanlarımız” konulu “2017 Yılı Genç Ressamlar 1.Resim Yarışması” düzenlenmiştir. Bu resim yarışması başarıyla icra edilmiş ve büyük bir ilgi görmüştür. Katılımcılara ve başarı gösterenlere ödülleri ve belgeleri takdim edilmiştir.

8 Mart 2018 tarihinde “Fransız Savaş Gemisi Aleksandra’nın 08 Mart 1918’de Topçu Üsteğmen Mustafa Ertuğrul (AKER) ve silah arkadaşları Burdurlu Halil İbrahim Çavuş (Günaydın), Ankara Nallıhanlı Durmuş Çavuş (Savaşçı) Tarafından Antalya/Kemer’de Batırılışının 100. Yılı Anma Günü Etkinliği” yanı sıra 5 Kasım 2018 tarihinde bu büyük başarıların sahibi kahraman Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul (AKER)’ un Vefatının 50. Yıldönümü gerçekleşecektir.

Antalya sahillerinde kazanılan büyük zaferler ile bu büyük zaferlerin kahramanı Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul (AKER)’ un Vefatının 50. Yıldönümü münasebetiyle

“1.Dünya Savaşında Antalya Sahillerinde Kazanılan Zaferler ve Antalyalı Kahramanlarımız” konulu “2018 Yılı Genç Ressamlar 2.Resim Yarışması” düzenlenmiştir.

Şartnamesi ekte olan yarışmamıza tüm genç ressamlarımız davetlidir.

Genç ressamlarımıza saygı ile duyurulur.

AKSAN PLASTİK SANATLAR BÖLÜM BAŞKANLIĞI

Ek: Şartname

“1.DÜNYA SAVAŞINDA ANTALYA SAHİLLERİNDE KAZANILAN ZAFERLER VE ANTALYALI KAHRAMANLARIMIZ” KONULU

2018​ YILI GENÇ RESSAMLAR 2.RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

AMAÇ: Türk Tarihi ve Antalya için milli kahramanlarımızı layık olduğu ölçüde tanıtmak ve bu kahramanlarımızı araştırıp bir sanat eseri oluşturmak.

KONU: 1.Dünya Savaşında Antalya sahillerinde meydana gelen muharebelerde önemli zaferler ve başarılar kazanılmıştır. Bu muharebeler esnasında büyük kahramanlıklar ve büyük kahramanlar ortaya çıkmıştır. Tarihimizde az bilinen ve az tanınan bu büyük olayları ve kahramanlarımızı daha geniş kapsamlı tanımak ve tanıtmak gerekmektedir. Bu kahramanlık olaylarından bazıları özet olarak şöyledir:

9 Ocak 1917 tarihinde dönemin uçak gemisi olarak kabul edilen 4 uçaklı İngiliz gemisi Kaş’ta Meis Adası açıklarında top atışları ile batırıldı. Bir torpido hasara uğratıldı. Birçok yelkenli gemi batırıldı. Meis Adasında bulunan 2 Fransız topu ve 1 telsiz istasyonu imha edildi. 2 ve 26 Şubat 1917 tarihlerinde 2 yelkenli gemi daha batırdı. 1 askerimiz şehit oldu. Bundan sonra Meis’e yönelik yapılan deniz muharebesinde 36 şehit verdiğimiz bir harekât düzenlendi. 13 Aralık 1917’de Kemer limanında, Fransızlara ait Paris II adlı gemi topçularımızın başarılı atışları ile batırıldı. 8 Mart 1918’de yine Fransızlara ait Aleksandra gemisi bir kayığa yerleştirilen dinamitlerin patlatılmasıyla dâhiyane bir taktikle imha edilerek batırıldı.

Birinci Dünya Savaşı’nın Çanakkale, Galiçya gibi diğer cephelerinde kahramanlık gösteren Antalyalı başka kahramanlar ve kahramanlık olayları da vardır. Bu kahramanlar ve kahramanlıklar daha sonraki dönemde Türk Kurtuluş Savaşının başarıya ulaşmasında da rol oynamıştır. İşte bu kahramanlık olayları ve bunları gerçekleştiren kahraman şahsiyetleri sanatsal etkinliklerle tanıtmak ve anmak gerekmektedir.

Bu maksatla “1.Dünya Savaşında Antalya Sahillerinde Kazanılan Zaferler ve Antalyalı Kahramanlarımız” konulu bir resim yarışması düzenlenmiştir.

YAŞ GURUPLARI: Yarışmalara katılım üç yaş gurubunda olacaktır.

1. Grup 6 – 9 yaş arası (1 Ocak 2009 ve 31 Aralık 2012 arası doğanlar)

2. Grup 10 – 13 yaş arası (1 Ocak 2005 ve 31 Aralık 2008 arası doğanlar)

3. Grup 14 – 17 yaş arası (1 Ocak 2001 ve 31 Aralık 2004 arası doğanlar)

SÜRE ve TESLİM ADRESİ: Resimler Okullar tarafından toplu olarak ya da öğrenciler tarafından;

AKSAN (Akdeniz Gençlik Sanat Araştırma ve Eğitim Derneği)

Sinan Mahallesi Hüsnü Karakaş Cad. Tankerler İş Mrk. No: 17 Muratpaşa – ANTALYA

Adresine ulaştırılacaktır.

ESERLERİN SON TESLİM TARİHİ: 25 Mayıs 2018’dir.

YARIŞMA KURALLARI:

. Resimler mutlak surette el ile yapılmış olacaktır (fiziki engelli çocuklarca ayak veya ağız ile).

. Kullanılacak malzemeler: Suluboya, akrilik boya, yağlı boya, silinmez (çıkmaz) ince/kalın keçeli kalemler, yumuşak tükenmez kalem, pastel boya çeşitleri, çini mürekkep

. Kullanılması yasak olan malzemeler: Kurşun kalem, kömür veya kalıcı (sabit) özelliği olmayan başka tür malzemeler kullanılamaz, fotokopi ve yapıştırma mozaik yöntemi ile hazırlanan eserler ve bilgisayar ortamında yapılan çalışmalar kabul edilmez.

. Eserin arka yüzüne aşağıda verilen form doldurularak yapıştırılacaktır. Resmin ön yüzüne kesinlikle hiçbir bilgi yazılmayacaktır.

. Resimler paspartulu olacaktır. Başarı ödülü alan eserler AKSAN’nın malıdır ve her türlü kullanma hakkına sahiptir. Sanatçı hak iddia edemez. Sergilenmeyen eserler sonuçların ilanından sonra bir ay içinde kendileri veya vekâlet verecekleri kişiler tarafından bizatihi AKSAN’dan teslim edilecektir. Teslim alınmayan eserler bilimsel araştırmaya konu olmak üzere talep eden üniversitelere teslim edilecektir.

.Postada ya da diğer ulaşım araçlarında veya sergi esnasında meydana gelebilecek gecikme, kaybolma, hasar görme ve yıpranmalardan sorumluluk kabul edilmez.

ÖDÜLLER:

Her katılımcıya katılım belgesi verilecektir. Her kategoriden dört başarı ödülü seçilecek ve bu ödül sahiplerine sürpriz hediyeler verilecek. Ayrıca ödül kazanan eser sahiplerinin öğretmenleri / çalıştırıcılarına da teşekkür belgesi takdim edilecektir

NOT:

Duyurular e-posta yoluyla yapılacağı için 18.Yaşından küçükler okul veya öğretmeninin, 18 yaşından büyükler kendi e-posta adresini vereceklerdir.

Bilgi İçin:

aksan_07@mynet.com, info@aksanturkiye.org.tr adresine başvurulabilir

Telefon: +90532.244 3737, +90554.8712131

1.DÜNYA SAVAŞINDA ANTALYA SAHİLLERİNDE KAZANILAN ZAFERLER VE ANTALYALI KAHRAMANLARIMIZ KONULU

2018 YILI AKSAN 2. GENÇ RESSAMLAR RESİM YARIŞMASI YARIŞMACI BİLGİ FORMU

ÖĞRENCİ BİLGİLERİ

ORİJİNALLİK BELGESİ

Rumuz

Ben/Biz………………………

Tarafından yardımsız olarak tamamen kendisi tarafından orijinal olarak yapılmış olduğunu doğrularız.

Resmin Boyutları

Resmin Adı

Resmin Tekniği

e-postası (18. Yaşından küçükler hariç)

Okul Sınıf

Okul Adresi

Okul Telefonu

Öğretmenin.

Adı Soyadı

Öğretmenin

e-postası

NOT:

Duyurular e-posta yoluyla yapılacağı için 18.Yaşından küçükler okul veya öğretmeninin, 18 yaşından büyükler kendi e-posta adresini vereceklerdir.

MEB: 09.02.2018 tarih ve 880013337-821.05-E.2799065 sayılı yazı ile bütün İl Milli Eğitim Müdürlükleri ne duyurmuştur

Bilgi İçin: aksan_07@mynet.com adresine başvurulabilir

+90532.244 3737, +90554.8712131