Serginin temasını oluşturan ‘Hijyenik Faşizm’ heykel sergisinde, heykellerle yeniden yorumladığı kitaplardan oluşan kendi özel kütüphanesini izleyiciye açmaktadır.

Bu kütüphanenin kitaplarından oluşan sergi, dilin sınırlarına ve dille düşünmenin tek anlamlı, otoriter yapısı karşısında, çok anlamlılığa işaret etmektedirler. Yeni okuma önerilerinde bulunan sergideki heykeller sorguladığı kavramlarla da diyalojik bir yaklaşım üzerinden yeni ilişkiler önerirler. Bu formlar tek anlamın peşinden koşmanın ve ifadenin olanaksızlığının da göstergelerini oluştururlar. Dilin içindeki sınırları aşındırarak, sergiyi okuyanlara bu yeni sorgulamalarla yeni ilişkiler üzerinden, yazı dilini bir vesileye, dekora dönüştürerek alt metinler sunmaktadırlar.

Bu alt metne dönüşmüş kitap formlarındaki heykeller, anlamın güvence altına aldığı dünyayı kendi okuma mantığında yeniden yorumlayarak, sabit ve tek anlamın olmadığının, saçma bir dünyada anlamın olanaksızlığının da olanaklarını sunarlar. Bu sorgulamalar, her zaman dille anlatılamaya çalışılan anlamlara yeni zeminler oluşturarak, yaratmanın, yapıp eylemenin, yani çaresizliğin ifade edilişine tanıklık ederler. Yapı bozumcu bir bağlamda okunabilecek bu sergideki kitap formları, yazı dilinin taşıyıcısı olan kitaplara odaklanarak, merkezi, otoriter ve totaliter anlam kalıplarını, yapılarını bozarak tek anlamlılığın sorgulandığı biçimlerin oluşumuna tanıklık etmektedirler.

Hijyenik Faşizm Sergisi 4-23 Mayıs 2017 tarihleri arasında AGSANAT Galerisinde izlenebilir.