Düş Yolcusu Sanat Durağı Galerisi: 23 Mayıs – 29 Mayıs
Açılış ve kokteyl: 23 Mayıs saat, 17:00-20:00 arası

Şehnaz YALÇIN WELLS
1970 yılında İstanbul’da doğdu. 1992’de Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nden dereceyle mezun olan Yalçın Wells lisansüstü eğitimini 1995’te sanatta yeterlilik programıyla sürdürmüş 1999’da programı tamamlamıştır. 1997’de Öğretim Elemanı olarak mezun olduğu kuruma atanmıştır. Sanatçı, sanat eğitimciliğiyle birlikte sanatçı kimliğini günümüze taşırken ulusal ve uluslararası olmak üzere ödüller kazanmış ve eserleriyle pek çok sergide yer almıştır. İtalya, Çek Cumhuriyeti ve Türkiye’de kişisel sergiler açmıştır. Jüri üyelikleri, ulusal ve uluslararası sempozyum katılımları, yayımları, İtalya ve Türkiye’de müzeye girmiş eserleri bulunmaktadır. Halen Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim-iş Eğitimi Anabilim dalında Doçent olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Bir önceki sergisinde Karşıtlıkların Uyumunu sorgulayan Yalçın Wells yurt dışı sergi konseptindeki kelime oyunuyla doğal felakete gönderme yaparak yapıtlarıyla ilgi görmüştür. İtalya sergisinin konsepti olan see-saw ile farklı bir kelime oyununu içinde barındıran konsept görülen ve görülmüş olanı sorgulamaktaydı. İngilizcede tahtaravelli anlamında olan see-saw anlam kaymasındaki bir görülüp bir görülmemesini içinde barındırmaktadır. Buradaki eleştirel bakış anlayışı L’Aquila ve Türkiye’de yaşanan depremlerin hüznünü içinde taşımakta, var olan ve olmayan görünen ve görülmüş olana bakış açısını sorgulamaktadır. Bu hüznü içinde taşıyan sanatçı L’Aquila’ya resimlerinin renkleriyle renk getirmek istemiş, görünür olan hikayeyi bellekte yeniden yaratıp boyayla konumlandırmıştı. Bir kez daha izleyici ile bütünleşen yeni bir sergi bu sefer Düş yolcusu Sanat Durağı Galerisinde yer alacaktır. Açılışı 23 Mayıs Cumartesi, 17:00 de gerçekleşicek olan sergi 23 Mayıs – 29 Mayıs tarihleri arasında gezilebilecek.
Sanatçı 4. kişisel sergisinde de eserlerindeki kompozisyon araştırmalarında bulunan plastik değerleri, kültür etkileşimlerinden etkilenmelerin soluk alışlarıyla resimsel bir devinim içinde sorgulamaktadır. Gerçeklik algısının çok katmanlı doğası, hayatta karşılaştığımız somut görünürlüklerle bilincimizde tekrar tanımlanır. Sonuçta sanatçı önceki sergilerinde de olmak üzere kendi içsel dünyasından yola çıkarak görsellerinin anlatımında, serbest bir ifade diliyle, boya ve teknik araştırmalarıyla yapıtlarını oluşturmaktadır. Sanatçı resme kendi üslup ve bakış açısını verirken, sanatçının özgün resim dilindeki lekesel ağırlıktaki açık-koyu dengeleri renk kullanımı ile bütünleşir. Yaşamdan anları içeren figürler ise sessizce var olan kadın kimlikleridir.
Doğal ve doğal olmayan, gerçek ve gerçek dışı gibi kavramları kompozisyonlarındaki parçalanışlarla incelerken bunu doğal bir görünümün uyumu içinde seyirciye sunmaktadır. Sanatçının yoğun gözlem gücüyle birlikte resimlerindeki figürler bireyden yola çıkarak evrensel söyleme kadar ulaşabilmektedir.

Cemil Topuzlu cad. Hasan Ali Yücel sok. No:2 Çiftehavuzlar
www.dusyolcususanatduragı.com