SELÇUK YAŞAR RESİM MÜZESİ VE SANAT GALERİSİ’NDE TÜRK RESİM SANATININ USTA SANATÇISI EKREM KAHRAMAN’IN RESİM SERGİSİ 3 MART PERŞEMBE GÜNÜ AÇILIYOR.

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Selçuk Yaşar Resim Müzesi ve Sanat Galerisi’nin bu ayki konuğu Çağdaş Türk Resmi’nin en önemli isimlerinden biri olan Ekrem Kahraman…

Sanatçının 14 yeni yağlıboya tuval çalışmasından oluşan sergisi, 3 Mart 2016 Perşembe günü Selçuk Yaşar Resim Müzesi ve Sanat Galerisi’nde açılıyor. 31 Mart 2016 tarihine kadar sürecek olan sergi Kahraman’ın Aralık ayı içerisinde İstanbul Milli Reasürans Sanat Galerisi’nde açılan ve halen Ankara’da KAV Sanat Galerisi’nde süren YERYÜZÜ DUALARI başlıklı dizisinden seçilmiş en son çalışmalarından oluşmaktadır.

Kahraman, “İnsanoğlunun daha başlangıcından itibaren dünyayla sorunları karşısında sürekli dualar edip durduğu, bu yüzden de dini duaların yanı sıra farklı ritüellerle, formlarla da dualarını çoğaltığını, sanatın da bu yolların başında geldiğini” söylüyor. Özellikle günümüzde “Çağdaş Sanatın en etkin ve yaygın dua ritüelerinden biri olmayı sürdürdüğünü” savunuyor.

Sanat Tarihçisi Barış Acar, “Kahraman resmi sanat tarihinin usturasını vurduğu yeri çok güzel gösteriyor bize. Akademik dilin kurallarını ve o dilden kendini dünyaya fırlatmayı deneyen sanatçıyı… Bu da bize aşağı doğru çalışan usturanın yukarı doğru da aynı serilikte kayabileceğini bir kez daha anımsatıyor.” derken sanat yazarı Halilhan Dostal ise “Kahraman, öznel imgeleri yanı sıra özünden yitirmeksizin her dönem gelişim gösteren özgün paletiyle de, çağdaşları arasında Türk Resim Sanatı’nın yetkin ismi ‘fırçası’ olarak ışıldar.” değerlendirmesinde bulunuyor.

Ekrem Kahraman Kimdir?

1948 yılında Tarsus’da doğdu. 1971 yılında İstanbul Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nden mezun oldu. Çeşitli ortaöğretim kurumlarında öğretmenlik yaptı. 1989 yılında öğretmenlikten ayrılarak sanat alanında ilerlemeyi tercih etti. Plastik Sanatlar alanında teorik yazılar yazdı. Yazıları birçok sanat dergisinde, gazetelerde yayımlandı. 2007 yılında bir grup arkadaşıyla birlikte “Sanatçının Atölyesi” dergisini yayımladı. Yayımlanmış beş şiir kitabının yanında; “Aşk Olsun Hayat” isimli bir Toplu Şiirler ve bir Seçme Şiirler kitabı ile sanat ve sanatçılar üzerine deneme yazılarının yer aldığı Ateşin Peşinde ve Sesli Düşünmek isimli iki kitabı bulunuyor.

Yurtiçi ve yurtdışında 80’in üzerinde kişisel sergi açan sanatçı, çok sayıda karma ve grup sergilerine katıldı, ulusal ve uluslararası fuarlarda yer aldı, İçerisinde 17. DYO Resim Yarışması ödülü de olmak üzere 16 ödül kazandı. Sanatı hakkında birçok kitap, katalog ve broşür yayımlandı. Sanatıyla ilgili iki belgesel film çekildi.

Çok sayıda ulusal ve uluslararası koleksiyonlarda eserleri bulunan sanatçı, çalışmalarını İstanbul’da sürdürmektedir.